Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólunk

     Az egész akkor kezdődött, amikor kb. 10-12 éves koromban édesanyám azt mondta, hogy jó lenne, ha modorizálnám magam. Én pedig ezt úgy értettem, hogy motorizáljam magam és azonnal addig csereberéltem  játékaim, míg egy ruszki csodára, egy Verhovina Mopedre szert nem tettem. Jó fiú lévén egyre szaporodtak a motorok a ház körül – a mai napig gyűjtöm a volt szocialista motorokat.
     A Homoki Viperák Motoros Baráti Kör az un. gengszter váltás első éveiben alakult, néhány környékbeli hozzám hasonló idióta közreműködésével, akikkel nem csak együtt motoroztunk, de hamarosan a Kígyósi Közösségi Házban rendeztünk egy motor kiállítást. Nem kis meglepetésünkre sokan eljöttek ide a homokdűnék közepén álló volt tanyasi iskolába, ahol még bakelit lemezről nyomtuk a rockot, kiállítottuk motorjainkat, ittuk a sört, ettük a pörköltet és mindenki nagyon jól érezte magát.
     Azóta minden évben húsvét vasárnap megtartjuk motoros évadnyitó bulinkat, ahol a fő műsorszám a húsvéti tojásdobálás, amiről csak annyit, hogy nyers tyúktojással zajlik. Hogyan? Gyere el idén és próbáld ki!
     Közben kialakítottunk egy klub helységet, körülötte enduró pályával. Így nem csak az aszfalton gurulunk, hanem igazi homoki vipera módjára csúszunk - mászunk a homokban is. Manapság már olyan enduró versenyeket szervezünk az országban egyedülállóan, hogy az épületben is zajlik a motorozás és szó szerint még az ablakból is motorosok potyognak – persze motorostól.
     A baráti körbe vannak speed motorosok, crossosok, endurósok, streethfighterek, túrások – egy a fontos a motor szeretete, az őrültség és a ROCK AND ROLL IMÁDATA!
     Igazi – vedd szó szerint – családias baráti kör vagyunk, ezt a rendezvényeinken láthatjátok is, hiszen tényleg családunk minden tagja részt vesz a szervezésben és lebonyolításban egyaránt. Rendezvényeinken már rég nem szedünk belépőt, bárki ingyen jöhet hozzánk bulizni, endurózni stb.
      Az un. nagy klubok által szervezett bulik mellett szívesen látogatjuk a családias kisebb bulikat, sőt a szervezésben, lebonyolításban is segítünk más motoros baráti társaságoknak, ha megkeresnek bennünket. Manapság sok helyen találkozhattok velünk, mint műsorvezető, szervező, moderátor Dél-Magyarország számos buliját próbáljuk emlékezetessé tenni a jelenlévőknek – én a dumámmal, a család többi tagja rockkal, hangtechnikával, motoros és „egyéb show-val”. Ez úgy kezdődött, hogy több tíz évvel ezelőtt nem volt anyagi forrásunk, hogy ezekért a „szolgáltatásokért” másnak fizessünk én remegő kézzel konferálni kezdtem, plakátot gyártottunk, hanganyagot válogattunk, szántottunk, vetettünk, arattunk, ahogy tudtunk. Mostanság már több ezres közönséget tudunk szórakoztatni, akár több nappalon és éjszakán keresztül is. Szóval motorozunk, nyomjuk a dumát, a rock and rollt, a show-t és tényleg ez lett az életünk, ha nem hiszed, gyere el és járj utána! Mindenkit szeretettel várunk a bulikon és azon kívül is, ha erre gurulsz, és valamire szükséged van szállás, kaja, pia stb. vagy egy baráti jó szó térj be hozzánk a Kígyósi Viperákhoz, és amiben tudunk segítünk, mi még mindig ingyen látjuk vendégül bármikor egész évben a jó szándékkal érkező motorost, rockert.  Valahogy így néz ki ez a mi nem túl nagy motoros családunk. Minden motoros és rocker barátunknak azt a lehető legjobbat kívánom, hogy nektek is legyen egy olyan családotok, mint az enyém, aki mindezt nem csak, hogy elviseli, de végig éli velem! Legyenek olyan Magyar gyerekeitek, mint nekünk, akiknek, ha azt mondod, Woodstock nem azt hiszik, hogy egy újabb agysejt romboló disco nyílt a környéken – pedig 17 évesek - , vagy, ha megkérdezed tőle ki Bon Scott vagy Radics Béla nem azzal válaszol, hogy az X-faktor hányba lépett fel bár ezek az un. „tehetségkutató” versenyek nem szoktak hányni, csak mi, ha véletlen belenézünk a hülye tv-adásba!
     Ilyen utódokat kívánunk minél többet mindenkinek – Ne fogyjon tovább a magyar! – szaporodjatok, sokasodjatok és találkozzunk minél sűrűbben a bulikon és az utakon!
     Széles utat mindenkinek!    
      Egy jó tanács: Lehetőleg a járdán motorozzatok, mert a balesetek legtöbbször az úttesten történnek!

u.i.: Blöró barátoméknak: Nyalom a picsátokat!

                                                                                                                                   
Benedek "Vipera" Robi